Get Adobe Flash player

Tašča.com

Termine predstave najdete tukaj.
tasca.com_1
Komedija Tašča.com govori o družini Prepih, ki jo sestavljajo mama Marica, njen mož Franci ter najstniški hčerki Julija in Nika. Družina živi običajno mestno življenje v enem od mariborskih stanovanjskih blokov. Zaradi spleta okoliščin pride k njim začasno živet ženina oziroma mamina mama, torej moževa tašča oziroma dekličina babica Jula. Prihaja iz Prlekije in ni navajena na mestno in blokovsko življenje. Hkrati pa je »namazana z raznimi žavbami« in se ne pusti ugnati vsakemu.

Ob zgodah in nezgodah med zetom in taščo, kjer praviloma kratko potegne prav zet, se boste do solz nasmejali. V spodnjem stanovanju živi starejši sosed Hanzek, ki rad pride na obisk k novi sosedi. Med njima se prižiga ogenj jesenske ljubezni. Ob neobičajni intimni ljubezenski izpovedi dveh ostarelih vdovcev se boste od srca nasmejali. Še posebej pa boste uživali in se nasmejali ob babičini pripovedi, ko vnukinjama opisuje čas njene mladosti - zabava, prve ljubezni, načini in oblike takratnih elektronskih sporočil, iskanje sreče v revščini, ljubezen med brati in sestrami....

Ob nostalgiji na čas minule mladosti se marsikateremu starejšemu gledalcu za trenutek orosi oko. Hkrati pa vliva pogum in upanje, da za ljubezen nikoli ni prepozno. Ker ima ena od vnukinj težave v ljubezni, ji babica priskoči na pomoč in njene ljubezenske težave rešuje na svoj način. Bo tašča Jula uspela rešiti svoje težave in težave drugih? Pridite pogledat. Razplet je presenetljiv. Vsebina je tako prijetno topla, da sede naravnost v srce in pritegne gledalce vseh generacij.

Predstava traja uro in pol.

Tasca_oder