Get Adobe Flash player

Micka in Vinko

Termine predstave najdete tukaj.

MickaInVinko Komedija govori o zakonskih dogodivščinah Micke in Vinka, ki živita običajno zakonsko življenje v majhni vasici Žabji Dol. Gospodar pri hiši je seveda Micka in povsod ima ona glavno besedo. Imata simpatično 18 letno hčerko Marinko, ki že rada pogleda za fanti. Nekega dne soseda Treza prinese novico, da se je na vasi pojavil mlad in premožen moški Jure Potočnik, ki išče primerno žensko za dobro službo v njegovem podjetju v Nemčiji.

Vse ženske se goreče zagrejejo za novinca na vasi. Med njimi sta seveda tudi Micka in Treza. Tudi mlada Marinka bi rada iz dolgočasnega Žabjega Dola nekam v svet. Načini kako se vsaka po svoje borijo za njegovo naklonjenost, sprožajo obilo humorja in smeha. Micka je seveda pri tem najbolj aktivna. Nabavi celo »špangice« (tangice), da bi bila bolj seksi. Ker si jih narobe obleče, je njena hoja poslej neobičajna. Gledalci pri tem pokajo od smeha. Ko Jureta uči plesati »šardone« (Chardonay-šardone je seveda vrsta vina), dvorana spet poka od smeha. Zaradi bogatega Jureta se skrega celo s svojo sosedo.

Ali si bo torej Micka uspela pridobiti naklonjenost gospoda Jureta in dobro službo v Nemčiji? Jo bo prehitela soseda? Se bo Jure raje odločil za simpatično in mlado Marinko? Bo zmagal Vinko ali se bo zadeva razpletla kako drugače? Bomo videli. Vsekakor bo zelo zanimivo, napeto in zabavno.

Predstava traja uro in pol.

MickaInVinko2