Get Adobe Flash player

Igralci

 

Naši igralci so vsi amaterji. Imajo razne poklice in opravljajo različna dela. Nekateri so zaposleni, drugi so dijaki in študentje, nekaj pa je tudi upokojencev. Vsi pa se že več let ukvarjajo z amaterskim gledališčem pri tej in tudi pri drugih skupinah.


Veseli_Oder_igralci


Slika je iz komedije Tašča.com.


 

Posebej moramo omeniti dva igralca, ki nosita večino nosilnih vlog. To sta Danica Cvetko in Tonček Žumbar.


 

 

CilikaDanica Cvetko kot državljanka Cilika.
Slika je iz skeča Policaj Koracaj.


 

Danica Cvetko

 

Nastopa tudi kot PRLEŠKA  MICIKA

 

V tandemu s HALOŠKIM  DRAŠEKOM ali samostojno razvedri vaše slavje ali koncert. Je odlična igralka in zelo pozitivna oseba. 


Z igranjem na amaterskem odru se ukvarja že skoraj vse življenje. Za svojo amatersko umetniško delo je prejela veliko priznanj in nagrad na lokalnem nivoju in tudi širše. Med njimi omenimo Zlato Linhartovo priznanje občine Ormož in plaketo Velike Nedelje.

Danica Cvetko je tudi prejemnica prve nagrade za najboljšo žensko vlogo na največjem festivalu amaterskih gledališč v Sloveniji, ki se vsako leto novembra odvija v Gledališču Toneta Čufarja na Jesenicah. To nagrado je prejela na 19. Čufarjevih dnevih leta 2006 za vlogo županje Urše v komediji Trije vaški svetniki v izvedbi KD Simon Gregorčič Velika Nedelja.

 

TZumbarMTonček Žumbar kot policaj Koracaj.
Slika je iz skeča Policaj Koracaj.

 

Tonček Žumbar 

 

Nastopa tudi kot HALOŠKI  DRAŠEK

V tandemu s PRLEŠKO  MICIKO ali samostojno razvedri vaše slavje ali koncert. Njegovi preprosti komiki se ljudje od srca nasmejijo. Dosegljiv je na 041 482 130. 


Sicer je dolgoletni amaterski igralec, zadnja leta pa tudi tekstopisec in režiser.  Za svoje amatersko umetniško delo je dobil že nekaj priznanj in nagrad. Naj omenimo samo nekatere med njimi:

 

  • Zlato plaketo Velike Nedelje
  • nagrada za najboljšo glavno moško vlogo v komediji Pridi gola na večerjo v izvedbi KD Simon Gregorčič Velika Nedelja
  • nagrada JSKD za besedilo Tašča.com
  • in druge

 

Je tudi pisec vseh komedij, ki jih v KUD Veseli oder igrajo. Ne piše pa samo za Veseli oder, ampak tudi za druga društva in skupine. Do sedaj je napisal že preko 40 besedil za predstave, ki so vse po vrsti že bile odigrane ali pa se pravkar pripravljajo. Njegove tekste uprizarjajo na različnih koncih Slovenije.

Piše za odrasle, pa tudi za mladinske in šolske skupine. Piše pa tudi skeče za vse vrste priložnosti.